I made this widget at MyFlashFetish.com.

Ahad, Mei 2

Insan Cemerlang

Salam.
Untuk pertama kali.
Saya mempersembahkan satu ceramah motivasi yang tidak kering gusi


Sayang.
I Luv U=)
Ready dijadikan isu oleh Sopie.

video
Note: Ambil Yang Jernih, Yang Keruh Tolong Jernihkan.

Ahad, April 25

BaRisan KeadilaN Nasional

Barisan Keadilan Nasional.
Parti baru yang akan menyelamatkan Malaysia dari huru-hara.
haha~

Selamat Mengundi kepada yang mengundi.
Jangan duduk mencaci sahaja.Tapi di rumah sekadar menggoyang kaki.

Kenapa sekarang begitu banyak menyiarkan kekejian peribadi, sedangkan dahulu tiada menyiarkan keburukan mereka apabila berada di pihak sendiri? Kenapa melantik dia menjadi menteri sedangkan dia dahulu seorang kaki judi? Begitulah biasanya terjadi.

Tidak memihak kepada sesiapa, tapi sekadar rendungan sendiri. Kemajuan tidak boleh membahagiakan hati, tapi keamanan yang dicari.

Kerana akhirat kita akan dihakimi, siapa yang kita mengundi?

Mahukah wanita kita sebegini? Undi untuk dunia dan akhirat. Fcuk.

Khamis, April 22

Tewas

Pasukan yang selalu menang tidak akan dapat menerima kekalahan.

Adakah itu bunyi orang yang bongkak atau itulah hakikat?

IM Master Of Tactic.

Just See it at the end of journey.

Ahad, April 11

2-0

Sang Juara bukan pemenang, bukan juga yang dikalahkan.
Kerana perjuangan sang juara tidak pernah berakhir.
Kalah dan menang adalah sementara di dalam perjalanan yang panjang.

U Never Walk Alone Glory glory.

Tapi Yang kalah tetap kalah.
Yang menang tidak semestinya akan menang.
Dont Messi With LOseR.

Sabtu, April 10

ExamINatIoN

Semua kenalanku memeseghi ku " weh, mung ade exam dok?"
Aku Keliru " Exem nde pulok"
Dia " PTD boh"
Aku " Dok au r, dok leh surt plok"

Keesokkannya,

"Anda diterima peperiksaan khas memasuki sektor kerajaan",PM Malaysia.
Aku menreply "Dok ape r boh, lain kali r, ade keje", sebab aku x nak membuang masa di hujung minggu. Duduk meniru dan menggaru sepanjang hari sabtu.

Tapi, kepada sahabatku,Bedul dan Samsul, anda bersedialah menerima kegagalan, membaca buku sejarah Tingkatan 5 bukan membuka jalan kejayaan.

Note: Meniru adalah lebih baik daripada ditiru

Isnin, Mac 22

SElamaT Ari Jadi IbukU

Seorang anak laki-laki kecil bertanya kepada ibunya "Mengapa ibu menangis?"

"Kerana aku seorang wanita", kata sang ibu kepadanya.

"Aku tidak mengerti", kata anak itu.

Ibunya hanya memeluknyadan berkata, "Dan kau tak akan pernah mengerti"

Kemudian anak laki-laki itu bertanya kepada ayahnya, "Mengapa ibu suka menangis tanpa alasan?"

"Semua wanita menangis tanpa alasan", hanya itu yang dapat dikatakan oleh ayahnya.

Anak laki-laki kecil itu pun lalu tumbuh menjadi seorang laki-laki dewasa, tetap ingin tahu mengapa wanita menangis.

Akhirnya ia menghubungi Tuhan, dan ia bertanya, "Tuhan, mengapa wanita begitu mudah menangis?"

Allah berfirman:

"Ketika Aku menciptakan seorang wanita, ia diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa. Aku membuat bahunya cukup kuat untuk menopang dunia; namun, harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan "

"Aku memberikannya kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan yang seringkali datang dari anak-anaknya "

"Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa mengeluh "

"Aku memberinya kepekaan untuk mencintai anak-anaknya dalam setiap keadaan, bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya "

"Aku memberinya kekuatan untuk mendukung suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya "

"Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui bahwa seorang suami yang baik takkan pernah menyakiti isterinya, tetapi kadang menguji kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada disisi suaminya tanpa ragu"

"Dan akhirnya, Aku memberinya air mata untuk dititiskan dan ini adalah khusus miliknya untuk digunakan bilapun ia perlukan."

"Kau tahu;kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya, susuk yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya."

"Kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, kerana itulah pintu hatinya.. Tempat dimana cinta itu ada."

Sabtu, Februari 27

Maulidur RasuL

Assalamualaikum.
Salam Maulud.

Semalam orang cuti, aku kerja.Tapi semalam maulidur rasul paling bermakna dalam hidupku. Mendengar khutbah paling lama dalam hidupku. Satu jam. hehe~

Tahukah kita bilanya bermulanya sambutan ini? Mengapa sambutan diadakan? Salahkah ianya? Apakah implikasinya? Semua itu dijelaskan. ALLAHUAKBAR.

Apa yang pentingnya, bukan sekadar mengetahui tarikh kelahiran baginda, tetapi tujuan kelahiran baginda. Apa yang kamu sayang, itulah yang akan bersama kamu di padang masyar ALLAH nanti. Jika kamu menyayangi Baginda sepenuhnya, Baginda lar akan bersama kamu, Tapi jikalau kamu menyayangi ibumu melebihi segalanya, ibumu lar akan bersama kamu.

Selasa, Februari 16

haha~

Salam Kerinduan.
haha~

Berdebu sudah page ku ini. Sibuk dengan kelembapan internet sedikit sebanyak mematahkan nafsuku untuk merapu.huhu~ Sudah Lebih sebulan tidak menjenguh.hehe~

Pertama kali aku terdetik mahu menyertai bisnes lar katakan. Sunrise Guava bisnes namanya. Bayar RM152 sahaja dapat RM 19ooo. Macam tak logik tapi itu ler pasal. Aku kan mata duitan.haha~ Semua kawan- kawan sudah menyertai, melalui akaun mereka, agak kaya ler diorang, kalu datang seru, melabur jugak lar aku jawabnya.

4 hari cuti, malasnya semakin menjadi-jadi, esok lagi lar perit nak bangun pagi.huhu~ nasib bos ku masih lagi bercuti. Harap- harap bosku bawa kuih yang tidak dicemari unsur-unsur babi.haha~

Pagi nie, MANU VS AC MIlan. Glory-Glory Milan=)

Pape pun. Gong Xi Fa Chai

Shrek ke rooney yang akan main malam ini?

Ahad, Januari 31

Hari Membaca~

Hari ini, gilaku datang, semangat membaca datng dengan tibe-tibe, seperti dirasuk puaka aku dibuatnya.haha~ Bleach episode 390 menjadi mangsa pertama. ichigo yang macho.haha~

Kemudian aku terbaca satu artikel yang menceritakan kisah Yahudi dan sekutunya. Sejarah pembentukkan Amerika, wujudnya amerika kerana Yahudi. Bangsa amerika asalnya merupakan banduan dari Britain yang dipindahkan ke benua amerika itu. Kemudian bangsa yahudi telah membiayai kos pembentukkan bagi sesebuah negara kepada golongan tersebut. Kemudian, di atas bantuan yahudi, wujudlah Amerika. Saampai sekarang, sesiapa yang mahu menjadi Presiden Amerika, perlulah mendapat lobi daripada pembesar yahudi termasuk Barack Obama, dan disebabkan itu dasar Amerika melindungi israel tidak akan berubah.

Kenapa britain juga bersekongkol dengan Yahudi? Pada perang dunia ke-2, Ratu britain telah Meminjam wang daripada kaum yahudi untuk membiayai kos ketenteraan Britain dengan faedah yang tinggi. Sebagai syratnya, britain tidak boleh membayar sepenunya hutang tersebut, maksimun pembayaran adalah 90%. Oleh itu, hutang Britain x kan pernah habis sampai kiamat.

Begitu sinopsis nya, tapi aku suka buku yang banyak gambar daripada ayatnya, tapi bukan PLAYBOY ye.lalala.Walaupun begitu, kebnyakkan gadis-gadis diorang sungguh cntik.oh Dunia.haha~

Selamat membaca, amalan mulia=)


p/s: bila ek rancangan miss world? dulu ade je, sekarang kurang plak

Sabtu, Januari 30

Jet Li punya kaum ma!

Berdebu surat karanganku ini selepas agak lama menyepi.hihi~

Setelah satu tempoh tertentu aku menamatkan zaman pengangguranku, banyak telah aku pelajari hanya dalam ratusan hari. Baruku fahami kenapa Orang Cina lebih cepat maju dari Orang lain ma.

Walaupun diorang bersifat Ra****, tetapi banyak telah aku pelajari, they r very good trainer for me. oly a few month, i can speak in enlish very well.hehe~ Walaupun aku x suka dipaksa bercommunicate in english, but it a necessery( btul x ejaan ni). Berbanding 15 tahun aku belajar english di sekolah, Orang cina itu just train me in few month.haha~ Tapi time Cine ngan cine, mencarut lar dioarang, yang ak tau makna nya"lanc**" je. opsss

Orang cina suka marah time kerja, that why kerja diorang sentasa siap, Task ini ari, kena ini ari siapkn, kalu x, memang kena tembak ma.haha~ Kalu melayu, esok je r buat( kebanyakkan dan bukan keseluruhan). What the important thing, u should know what important thing first. Kualiti bukan keutamaan tp kualiti. Time meeting semua orang kena marah, xde r lemah lembut macm kite, Perkataan bodo 2 biasa r dapat.haha

Orang cina ni bodo je tapi diorng rajin.haha~ ada gak kna ISA aku ni. Bos aku ko 7.30 datang dah, balik ntha ko bape. aku datang on time balik pun on time.haha. Macam filem ayat dalam citer GADUH, cina makan babi, pengotor.haha~ tapi dioarang kemas ma.

Paling Penting, orang cina suka menipu je dan tahu kalu ditipu. Diorng main agak je tapi betul. plik aku.huhu~ aku selalu kantoi.haish.


p/s: iPhone RM 350.huhu~

Ahad, Januari 24

PeteH ganu PeteH


PETEH GANUNG PETEH BOH!!

Kehebatan Ganung sebijik macam MANCHESTER UNITED, cuma GANUNG X de hutang sebanyak MANU.haha. Dengan selamber, membelasah Selangor yang macam Hull City walaupun x de player macm wayne rooney. Tapi kecewa tak dapat balik ganung tengok. Aku menunggu mung di Stadium Shah Alam nanti. Bereh awok kite!! T-Team pun same, anok branok kite jugok.

Tapi hutang MANU 680juta euro. Malaysia pun x mampu nak bayar walaupun ade banyak minyak. Harap-harap Tony Fernandes beli MANU dengan gadai air asia dia, dapat lar Amri YahYah main kt MANU sana, n tukar nama ManU kepada One Mancester.haha. Gane-gane pun, Orang ganu support awok kite. Bereh boh. Peteh sapa reboh, biar gulung bating lake!



p/s: nok wak frenkly ngan MANu kekgi.haha!

Jumaat, Januari 22

rm50 << rm 500

Berita terkini, harga rokok naik lagi, perokok masing-masing duk fikir camne nak tambah gaji, nak support harga rokok yang melambung tinggi nanti, duit x boleh bawa sampai ke mati, bab kata mufti, baik simpan duit p haji. hihi!

Tapi kerajaan pun suka buat orang hairan, kenapa tak haramkan, sebab rokok lar bagi buat pembelajaan kerajaan, kalu x, x de kenaikan gaji kakitangan kerajaan.

Tapi bagus beli rokok dari kena saman, kurang-kurang asap rokok masuk dalam badan, habis duit aku melayan, kenan saman sebab tiada lesen menunggang pada satu sekatan jalanan,haha~ Sekarang aku sudah buat koleksi hiasan, 2 saman tidak memiliki lesen menunggang dan menyebabkan kemalangan, nak tengok dalam sebulan berapa banyak kena saman.haha~ Harap duit nufnang je buat bayar saman=p



p/s: kalu ari-ari ada sekatan jalanan, memg hidup ini x de harapan

Selasa, Januari 19

ALLAH IS GREATEST=)

Penggunaan nama ALLAH oleh orang bukan islam menjadi bualan, sekarang sudah senyap daripada siulan, begitular rakyat malaysia seperti kebiasaannya, awal2x dulu sibuk nak anjur demonstrasi, sekarang hanya menonton tv sambil terbaring di kerusi, itulah demokrasi.

Kita suka menyalahkan orang lain tanpa merenung kedaifan umat islam itu sendiri. Kita marah bila penggunaan nama ALLAH oleh orang bukan islam, tetapi kita tidak ada cukup ilmu untuk menentang, sekadar laungan di jalan, perempuan yang tidak menutup aurat juga meluahkan perasaan, tetapi sekadar laungan tiada penghayatan, kita marah bila terjadi hal sedemikian, tetapi kita tidak pernah melaksanakan arahah tuhan, Islam hanya dipinggiran.

ALLAH adalah milik umat islam kerana diturunkan islam adalah dengan bermulanya pengucapan nama tuhan sekalian alam, "bacalar dengan nama tuhanmu Yang menciptakan", jikalau benar orang bukan islam mahu meminjam penggunaan nama tuhan, kenapa namaNYA sahaja, tidak sekali dengan segala ajaranNYA.

Dalam ilmu pembandingan agama, bermulanya bible sehingga pengakhirannya, kenapa tiada perkataan ALLAH di dalamnya, sekadar GOD and LORD, kenapa tidak menggunakan sahaja perkataan asal itu? Memang benar sesetengah hujah mengatakan agama samawi juga menggunakan perkataan ALLAH, tetapi Kristian sekarang bukan agama samawi kerana dasarnya bukan pengesaan kepada tuhan yang satu dan mansuhnya samawi apabila turunnya ayat ALQURAN yang petama di gua hirak.

Kita sebagai umat islam marah apabila NABI kita dihina, cuba kita renung kembali sirah kehidupan NABI MUHAMMAD, apabila NABI dihina, nabi sekadar tersenyum dan membalasnya dengan kebaikan sahaja. Benar MUHAMMAD itu nabi dan kita sekadar manusia hina, tetapi NABI diturunkan untuk menyempurkan akhlak kita berdasarkan ajarannya.

Sekarang ISLAM digunakan sekadar kepentingan peribadi sahaja, sebagai contohnya, artis-artis kita, apabila menang anugerah dunia, dengan pakaian menampakkan buah dada, dengan selamba mengucapkan ALHAMDULILLAH, sekadar di bibir bukan di hati. Apabila difitnah, ALLAH itu maha adil, jika sedar ALLAH itu maha adil. kenapa kita tidak adil kepadaNYA.

Kita ditindas kerana kita lemah, Umat islam seperti buih dipantai, apabila sampai dipersisiran, hilang begitu sahaja. membangun bersama islam~


Sabtu, Januari 16

Mencari DARA yang hilang~

Sebelum mahu meneruskan enrty ini, aku harus menginsafi dulu diri ini. Kerana aku menulis entry seperti sengaja mahu membunuh diri. Kalu awekku baca memang kena sepak-sepak diri ini.hihi~

Sejak akhir ini, terbaca banyak blog mempersoalkan kesalahan wanita atau lelaki? DARA yang digilai dihilangi oleh lelaki yang belum dikahwini, tetapi siapa yang harus dipertanggungjawabkan dalam hal ini. Anak yang tidak diketahui kesahihannya dibuang di sana sini. Mereka yang menjadi mangsa situasi.

Lelaki dikatakan bersalah kerana pandai membuat janji, tetapi tidak pandai menepati. Lelaki memang ler mulut manis sebab tu ada air mani. Kerana air mani itu manis. ye ker?? haha. mampus aku kali ini. Tetapi kenapa wanita sanggup serahkan diri kepada lelaki yang belum dikahwini, alasan nya kerana terlalu mencintai. Mencintai tidak semestinya akan menikahi.

Lelaki bersalah kerana tidak pandai mengawal nafsu yang wujud dalam diri dan perempuan pula bersalah kerana mendorong untuk dinodai dengan pemakaian ala-ala bikini. Bukan kesemuanya tapi kebanyakkan daripadanya.

saudara dan saudari,

Semahunya semua ini terjadi kerana salah semua diri-diri, tidak kira wanita mahupun lelaki, ibu bapa sendiri mahupun ibu bapa tiri, juga menteri-menteri. Kembali lar kepada ILAHI.

Renung-renungkan, selamat beramal~








p/s: sekadar hiasan, sape mahu mengiklankan diri, aku rela dihubugi.hihi~

Jumaat, Januari 15

Roda Roda Kuala Lumpur

Hidup seperti roda, sekejap di atas,di bawah lama,Tayar pancit maa!!haha.
Hidup seperti makan chipmore, kejap je sedap. then gigi berkulat.
Hidup seperti kemuncup, terlekat kat suar laki, merana, kat kain puan x pe.haha.

Pepatah kata" Masuk kandang kambing, mengembek, masuk kandang rimau, mengaum" tapi ingat harimau tu stupid ke, kalu kambing mengaum pun, dibaham nya juga. Hidup kena pandai, menipu memang sedap, yang tak sedap bila ditipu.

Tapi hidup kita ada pegangan, lain lar sapa yang tak de tuhan. Hidup memg sekali, orang kata hidup kena enjoy, tapi masuk neraka pun enjoy ke, mungkin dapat jumpa tom cruise, brad pitt, tapi cuma berlawan sape paling kuat menjerit=)


P/s= mahu menonton adnan sempit

Sabtu, Januari 9

pak OngbaK ~

After Sherlock holmes, i just stay at homes. Bila lagi mahu menonton wayang dngan aku punya 'katie holmes. Nak nonton melayu gambar melayu, better stay at home, ayat entry ini perlu ade byak perkataan like homes.haha~

bila lagi mahu merantau, selepas santau, aku juga yang kena santau.
bila lagi gambar melayu dibikin macam merantau.
bila lagi gambar kita untuk merantau.
cicakman pun cam kna santau.
Gambar melayu citer pasal cinta dan putus cinta.
yang paling suka, suka tiru citer orang yang ramai orang suka.

Tengoklar MERANTAU. satu nusantara.Indon didahulukan,bangla diutamakan


video
p/s: Hujan emas negra org, hujan batu negara sendiri,p negara org amik emas, p jual kt negara sendri, banyak untung ma!

Isnin, Januari 4

ALLAH sayang hambaNYA

" Oleh itu, yakinlah bahawa sesengguhnya tiap-tiap kesukaran disertai kemudahan"
- Surah Al-Inshirah ayat 5-

Alhamdullilah kepada ALLAH kerana aku ditegur olehNya dripada terus lalai. Walaupun dugaan mendatang, tapi kegusaran mula menghilang. Apabila ditimpa musibah, Itu tanda kita disayangi ALLAH. ALLAH mahu kita masuk syurgaNya, tp kita yang tidak menyedarinya.

Sesuatu perkara yang kita suka, tidak semestinya baik untuk kita, Sesuatu perkara yang kita tidak kita suka, tidak semestinya tidak baik kita, bahkan itu mungkin lebih baik untuk kita.

p/s: Dengarlar lagu tema Mutiara Hati.